Best bookmaker bet365 Bonus

Menu

Objavljeni rezultati izglasovanih predlogov projektov v okviru participativnega proračuna MOK 2024

Mestna občina Kranj je objavila izglasovane predloge projektov v okviru participativnega proračuna 2024 za vseh 26 krajevnih skupnosti. Seznam je dostopen na spletni strani predlagaj.kranj.si.

 

 

Mestna občina Kranj (MOK) je od 3. maja do 30. junija letos zbirala projektne predloge za participativni del proračuna za leto 2024. Občanke in občani so podali 139 predlogov projektov (prek spleta, osebno ali po pošti). Te je podrobno pregledala komisija in preverila, ali so izvedljivi, kar pomeni, ali so skladni z zakonodajo, v pristojnosti občine, finančno ovrednoteni med 2.500 in 24.000 evri (z DDV-jem) in če ustrezajo drugim predpisanim pogojem za uvrstitev v participativni proračun. Vsi prispeli predlogi so objavljeni na spletni strani predlagaj.kranj.si – tako sprejeti predlogi kot zavrnjeni (pri vsakem je naveden tudi razlog, zakaj ni bil sprejet).

 

Skupno je komisija potrdila 76 projektnih predlogov, za katere so lahko občanke in občani glasovali znotraj svoje krajevne skupnosti med 1. in 10. oktobrom 2023. Rezultati glasovanja so na voljo na predlagaj.kranj.si.

 

V vsaki od skupno 26 krajevnih skupnosti bo MOK izvedla projekte, ki so na glasovanju prejeli največ glasov. Na voljo za investicije je skupno do 24.000 evrov z DDV-jem, kolikor je v okviru participativnega proračuna MOK za leto 2024 namenjeno posamezni krajevni skupnosti. V štirih krajevnih skupnostih so največ glasov prejeli predlogi o postavitvah miz za namizni tenis na šolskih igriščih (KS Bratov Smuk, KS Kokrica, KS Primskovo in KS Zlato polje), v KS Goriče je največ glasov prejela namestitev dvigala v Domu KS Goriče, v KS Britof ureditev košarkarskega igrišča Britof, v KS Trstenik asfaltiranje poti ob potoku Pangrščica–Trstenik, v KS Žabnica ureditev nove čakalnice na avtobusnem postajališču …

 

»Participativni proračun občankam in občanom daje možnost predlagati in nato izbrati investicije v krajevni skupnosti, v kateri prebivajo. V MOK deluje 26 krajevnih skupnosti in vsaka je pomembna za celotno občino. Pravimo, da so krajevne skupnosti srce občine. Prebivalci teh pa sami najbolje vedo, kaj potrebujejo v svojem mikrookolju. Zato verjamem, da bodo predlogi, ki so jih izbrali in izglasovali v okviru participativnega proračuna 2024, prispevali k še boljšemu vsakdanu vseh nas,« je povedal župan Matjaž Rakovec.

Zlato polje

 

8112.2. Postavitev dveh miz za namizni tenis z ustrezno podlogo na območju OŠ Franceta Prešerna 57
8112.1. Namestitev klopi ob sprehajalnih poteh 24
8112.3. Prenova t. i. konjske poti 16
8112.4. Zamenjava poškodovanih mestnih koles v Kranju 6

 

back to top

The Best bookmaker bet365