Best bookmaker bet365 Bonus

Menu

Dan krajevnih skupnosti MOK v družabnem in povezovalnem vzdušju

Mestna občina Kranj je pripravila prvi Dan krajevnih skupnosti. Na trgu pred Prešernovim gledališčem Kranj v starem mestnem jedru so se predstavile krajevne skupnosti Besnica, Bitnje, Britof, Golnik, Hrastje, Kokrica, Planina, Podblica, Primskovo, Stražišče, Struževo, Zlato polje in Žabnica. Srečanje bo postalo tradicionalno.

 

Krajevne skupnosti so se na prvem Dnevu krajevnih skupnosti Mestne občine Kranj (MOK) predstavile s kulinariko, izdelki, kulturno dediščino svojega okolja, kulturnim programom … Druženje so popestrili z delavnicami za najmlajše, družabnimi igrami in nastopi Kulturno umetniškega društva Mali vrh Nemilje–Podblica ter Akademske folklorne skupine Ozara. Ponavadi se predstavniki krajevnih skupnosti in mestne uprave sestajajo na formalnih sestankih in zborih, tokrat pa je bilo vzdušje bolj sproščeno. Hkrati je bil dogodek odlična podlaga za izmenjavo idej med krajevnimi skupnostmi, vzpostavitev novih sodelovanj in povezovanj. Občanke in občani (s stalnim prebivališčem v MOK, od 16 let starosti naprej) so lahko to priložnost izkoristili tudi za glasovanje za predloge projektov v okviru participativnega proračuna 2024, ki se bo izteklo v torek, 10. oktobra.

 

»Pravimo, da so krajevne skupnosti srce občine. In to smo potrdili tudi z dogodkom Dan krajevnih skupnosti MOK. Na MOK se trudimo krajevnim skupnostim vrniti njihovo veljavo, pri tem pa uporabljamo različne mehanizme, kot so projekti, ki jih predlagajo in izglasujejo občani v okviru participativnega proračuna in projekti v okviru 8. člena Odloka o kriterijih in merilih za financiranje krajevnih skupnosti. V imenu MOK se vsem predstavnikom krajevnih skupnosti zahvaljujem za sodelovanje za nazaj in za naprej. Vedno se trudimo poiskati najboljše možne rešitve in doseči kompromise. To je tisto, kar šteje – dobro sobivanje za kakovostno življenje. Veseli me, da so se občanke in občani odzvali v takšnem številu,« je Dan krajevnih skupnosti MOK 2023 komentirala podžupanja MOK Manja Zorko.

back to top

The Best bookmaker bet365