Best bookmaker bet365 Bonus

Menu

V Kranju vabijo na 22. tradicionalno čistilno akcijo in EKO teden

Mestna občina Kranj v sodelovanju z Zvezo tabornikov občine Kranj vabi v petek in soboto, 24. in 25. marca 2023, na 22. tradicionalno čistilno akcijo OČISTIMO KRANJ – Kranj ni več usran! Za večje skupine kranjski taborniki zbirajo prijave do 6. marca. Letos bo čistilno akcijo že tretjič zapored spremljal EKO teden, na katerem bodo z različnimi aktivnostmi ozaveščali o nujnosti varovanja okolja.

 

 

Akcijo bodo s prijavljenimi vrtci in šolami v Mestni občini Kranj (MOK) izvedli v petek, 24. marca 2023, z ostalimi udeleženci pa dan pozneje, v soboto dopoldne. Namen akcije je, da se na celotnem območju MOK očisti drobna nesnaga, ki se je nabrala v preteklem letu, ter nekaj kritično onesnaženih točk, ki so jih zaznali na območju Kranja. V pomoč pri tem je tudi digitalni zemljevid črnih točk z odpadki, kamor lahko občanke in občani vnesejo lokacijo in opis divjih odlagališč ali onesnaženih območij na preprost način. Slednje lahko navedejo tudi ob spletni prijavi na tej povezavi.

 

Pravočasne prijave za skupine in posameznike

Udeleženci čistilne akcije bodo čistili v skladu z navodili Komunale Kranj in občinskega štaba Civilne zaščite MOK. Tisti, ki se bodo odločili za vodenje čiščenje področja, ki obsega njihovo krajevno skupnost ali področje delovanja, naj to sporočijo na elektronski naslov kranjskih tabornikov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 6. marca 2023.

Pri tem naj navedejo lokacijo čiščenja, koliko oseb pričakujejo, in ali bodo potrebovali pomoč usposobljenih članov CZ MOK zaradi zahtevnega čiščenja ali varovanja udeležencev ob vodotokih, ob tem pa še, koliko toplih malic bi potrebovali. Ob pravočasni prijavi bodo namreč taborniki poskrbeli za rokavice, vrečke za smeti, odvoz odpadkov, malico in priložnostno darilo. Posamezniki se na akcijo lahko prijavijo tudi prek spleta na tej povezavi in pri tem izbirajo med lokacijami, kjer bi čistili.

Več o letošnji in preteklih čistilnih akcijah si lahko preberete na spletni strani ZTO KranjLani je v čistilni akciji, ki je potekala ob 70-letnici kranjskih tabornikov, sodelovalo okoli 5300 ljudi, pobrali so dobrih 13,5 ton odpadkov, kar je približno tri tone manj kot leto prej.

 

Poziv registriranim društvom

V MOK pa vabijo vsa registrirana društva, ki imajo status društva v javnem interesu, naj svoj interes za sodelovanje na čistilni akciji izkažejo s prijavo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Z upravičenci do neposrednega financiranja iz proračuna bo MOK sklenila pogodbo.

Prijavo je treba oddati do petka, 17. marca 2023, s kratkim opisom območja čiščenja, predvidenega števila udeležencev ter časa trajanja akcije, in sicer na obrazcu, ki je na voljo na spletni strani MOK, fizično pa ga je možno dobiti na Uradu za gospodarske dejavnosti in promet, pri ge. Martini Jaklič (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., tel. št. 04/237 3122).

 

EKO teden kot nadgradnja čistilne akcije

Čistilno akcijo bo tokrat že tretjič zapored spremljal EKO teden, ki bo potekal od ponedeljka, 20. marca, do četrtka, 30. marca, v Kranju na različnih lokacijah. Letos bo pri tem sodelovalo še več kranjskih organizacij in bodo skupaj pripravile pester program delavnic, predavanj, razstav in izmenjevalnic. Festival z različnimi aktivnostmi ozavešča o nujnosti varovanja okolja, odgovornem ravnanju in vpeljavi trajnostnih življenjskih praks v naš vsakdan. Podroben program je na voljo na tej povezavi.

back to top

The Best bookmaker bet365