Best bookmaker bet365 Bonus

Menu

Oddajte predloge za boljši kraj

Mestna občina Kranj (MOK) bo tudi v letu 2024 za projekte participativnega proračuna posamezni krajevni skupnosti (KS) namenila do 24.000 evrov, skupna višina sredstev za 26 krajevnih skupnosti pa je 625.00 evrov.

 

»Že tretjič občanke in občane vabimo, da s predlogi uresničite projekte, ki sicer terjajo manjša sredstva, a pripomorejo k izboljšanju življenja v krajevni skupnosti, uresničijo dolgoletne želje, podprejo ustvarjalnost in inovativnost. Samo skupaj z vami lahko izvajamo participativni proračun, saj potrebe svojega okolja najbolj poznate. Z neposrednim odločanjem o porabi sredstev, namenjenih za vaš kraj, imate odlično priložnost za aktivno sodelovanje pri razvoju. Za leti 2022 in 2023 smo prejeli skupno kar 191 predlogov projektov, primernih za izvedbo. Pozdravljamo, da vidite in predlagate, kaj je treba narediti za dobro vašega domačega okolja, in upamo, da se boste tudi tokrat odzvali tako zavzeto in oddali predloge za nove projekte,« je povedal župan MOK Matjaž Rakovec.

 

Časovnica participativnega proračuna 2024

Med 3. majem in 30. junijem 2023 do polnoči bo potekalo zbiranje predlogov projektov, za katere bi želeli, da se umestijo v participativni proračun 2024. V tem času bodo v MOK znova izvedli tudi delavnici, na katerih bodo udeležencem praktično predstavili namen participativnega proračuna in postopek sodelovanja. Delavnici bosta: – 10. maja 2023 na Mestni občini Kranj ob 17. uri in – 19. junija 2023 na Mestni občini Kranj ob 18. uri. Na spletni strani http://www.predlagaj.kranj.si bo objavljen tudi posnetek za vse tiste, ki se jim delavnice v živo ne bo uspelo udeležiti. Prav tako se v času zbiranja predlogov med 3. majem in 30. junijem lahko obrnete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 04 237 3253, kjer vam bodo v času uradnih ur pomagali pri izpolnjevanju obrazca in snovanju idej ter odgovorili na vprašanja.

 

Po zaključku oddaje predlogov sledi izbor za glasovanje, ki ga opravi Komisija za participativni proračun. Glasovanje bo potekalo med 1. in 10. oktobrom 2023, uradni rezultati pa bodo znani od 12. oktobra naprej. Kako oddate predlog projekta Sodelujejo lahko vsi občani, ki bodo do dne oddaje projektnega predloga dopolnili 16 let in imajo v Mestni občini Kranj stalno prebivališče. Podatki o projektu se vnesejo v obrazec na spletni strani predlagaj.kranj.si. Predlog je možno oddati tudi po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po klasični pošti na naslov Mestna občina Kranj (Slovenski trg 1, 4000 Kranj) s pripisom »Za participativni proračun (ne odpiraj)« ali osebno v glavni pisarni MOK (Slovenski trg 1, 4000 Kranj) v času uradnih ur.

 

Vse oddane predloge bo nato pregledala komisija, ki bo preverila, ali je predlog izvedljiv, skladen z zakonodajo, v pristojnosti občine, finančno ovrednoten med 2.500 in 24.000 evri z DDV-jem in ali ustreza drugim predpisanim pogojem za uvrstitev v participativni proračun.

 

Kako oddate predlog projekta

Sodelujejo lahko vsi občani, ki bodo do dne oddaje projektnega predloga dopolnili 16 let in imajo v Mestni občini Kranj stalno prebivališče. Podatki o projektu se vnesejo v obrazec na spletni strani predlagaj.kranj.si. Predlog je možno oddati tudi po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po klasični pošti na naslov Mestna občina Kranj (Slovenski trg 1, 4000 Kranj) s pripisom »Za participativni proračun (ne odpiraj)« ali osebno v glavni pisarni MOK (Slovenski trg 1, 4000 Kranj) v času uradnih ur.

back to top

The Best bookmaker bet365